promobox

Wegański smalec z białej fasoli

Do wykonania tej zdrowej pasty potrzebujesz: 250 g białej fasoli ugotowanej lub z puszki 4 szalotki 100 ml oleju rzepakowego 50 ml wody, do nadania masie odpowiedniej konsystencji ząbki czosnku pęczek majeranku sól, pieprz 100 g prażonych pestek słonecznika 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka papryki ostrej 50 g parmezanu, jak dodasz smalec już będzie wegetariański, nie wegański ;) Sposób przygotowania: Szalotkę i czosnek kroimy w plasterki i smażymy w rondelku na złoto brązowy kolor. Dodajemy odsączoną fasolę i smażymy całość przez 4 min. Przekładamy do miksera, dodajemy starty parmezan, sos sojowy, sól, pieprz, majeranek i miksujemy na gładką masę. Serwujemy z żytnim chlebem, udekorowaną majerankiem i posypaną prażonymi pestkami słonecznika. Smacznego!
Kulinaria
1 min
Więcej
Dodaj do mojej listy
Więcej
Dodaj do mojej listy
WszystkieZobacz także