promobox

Skrzydełka z kurczaka w panierce

Do wykonania przepisu na podudzia z kurczaka potrzebujecie: 450 g podudzi z kurczaka bez kości 500 ml maślanki 600 ml oleju 200 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki soli łyżeczkę papryki ostrej łyżkę papryk słodkiej łyżeczkę suszonego tymianku łyżeczkę proszku do pieczenia łyżeczkę kminu pół pęczka natki pietruszki pęczek rukwi wodnej Skórkę z cytryny Sok z cytryny 200 g jogurtu Sól, Pieprz Sposób przygotowania: Podudzia wkładamy do miski, zalewamy maślanką i odstawiamy na 12 h do lodówki. Do miski przesypujemy mąkę, oraz wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy. Podudzia prosto z maślanki obtaczamy w mące z przyprawami i smażymy na głębokim tłuszczu w temp. ok. 170°C przez ok. 7 min. Do pełnego zrumienienia. Do miski przekładamy jogurt, posiekaną natkę pietruszki z rukwią wodną startą skórką z cytryny i sokiem z ½ cytryny. Dokładnie mieszamy o doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!
Kulinaria
1 min
Więcej
Dodaj do mojej listy
Więcej
Dodaj do mojej listy
WszystkieZobacz także