promobox

Pęczotto z suszonymi grzybami i dynią! Ależ to smakuje!

Składniki potrzebne do wykonania przepisu: • 300 g ugotowanego pęczaku • 3 łyżki oliwy z oliwek • 20 g suszonych namoczonych grzybów • 3 szalotki (70 g) • 200 g dyni • 2 ząbki czosnku • 100 g parmezanu • 200 ml wody z namaczania grzybów • 2 łyżki zimnego masła • sól, pieprz • pół pęczka szczypiorku Sposób przygotowania: Pokrojoną w kostkę szalotkę, smażymy na złoty kolor przez około 4 minuty. Dodajemy pokrojony w plasterki czosnek, posiekane suszone grzyby oraz pokrojoną w kostkę dynię. Całość smażymy przez 5 min, od czasu do czasu mieszając. Dodajemy pęczak oraz wodę po namaczaniu grzybów. Pęczotto dusimy przez 4 minuty. Po tym czasie sypiemy startym parmezanem i dorzucamy zimne masło. Dokładnie mieszamy, aby uzyskać jednolitą ciągnącą się konsystencję. Gotowe danie dekorujemy posiekanym szczypiorkiem i oliwą. Smacznego!  
Kulinaria
1 min
Więcej
Dodaj do mojej listy
Więcej
Dodaj do mojej listy
WszystkieZobacz także