Makaron z mięsem mielonym i brokułem
Do wykonania przepisu potrzebujesz:
• 300 g mięsa mielonego
• 170 g brokułu - małe różyczki, ugotowane al dente ok. 5 minut
• 250 g ugotowanego makaronu
• cebula pokrojona w piórka
• 3 ząbki czosnku
• 80 ml śmietanki 30%
• łyżka musztardy dijon
• łyżeczka słodkiej papryki
• 50 g tartego parmezanu
• 70 ml oleju
Sposób przygotowania:
Cebulę i czosnek szklimy na rozgrzanej patelni z olejem. Dodajemy mięso mielone i smażymy na złoty kolor. Dodajemy przyprawy i brokuł ugotowany al dente, podsmażamy. Wrzucamy ugotowany makaron, wlewamy śmietankę i wsypujemy starty parmezan. Podajemy ze świeżo mielonym pieprzem i płatkami parmezanu.
Smacznego!