promobox

Barszcz ukraiński!

Potrzebne składniki: • 1,5 łyżki masła • 1 cebula pokrojona w kostkę • marchewka • pietruszka • kawałek selera • 3 czerwone buraki • 3 ziemniaki • 2 litry bulionu mięsnego • 1/3 kapusty • puszka białej fasoli • 4 ząbki czosnku • 5 łyżek passaty pomidorowej • łyżka soku z cytryny Sposób przygotowania: W szerokim garnku na maśle zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę, poszatkowaną kapustę i czosnek. Dodać startą marchewkę, pietruszkę oraz selera i smażyć przez około 4 minuty. Dodać do garnka razem z bulionem i zagotować. Buraczki i ziemniaki pokroić w kosteczkę, wrzucić do garnka razem z fasolą. Doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Po ponownym zagotowaniu zmniejszyć ogień i gotować pod uchyloną pokrywą przez ok. 25 minut do miękkości jarzyn. Na koniec dodać passatę pomidorową i sok z cytryny. Podawać z kwaśną śmietaną i koperkiem. Smacznego!
Kulinaria
1 min
Więcej
Dodaj do mojej listy
Więcej
Dodaj do mojej listy
WszystkieZobacz także