promobox

Kapusta z grzybami i żurawiną

Kapusta z grzybami i żurawiną nie tylko na świąteczny stół. Do wykonania przepisu potrzebujecie: 600 g kiszonej kapusty cebulę 2 ząbki czosnku 3 łyżki masła 3 łyżki oleju 100 g namoczonych suszonych grzybów 70 g suszonych śliwek 40 g suszonych moreli 100 g namoczonej suszonej żurawiny 2 liście laurowe 3 ziarna jałowca sól, pieprz pęczek lubczyku Sposób przygotowania: W szerokim garnku rozgrzewamy masło z olejem, na złoty kolor smażymy pokrojoną cebule z czosnkiem. Dodajemy kiszoną kapustę i całość smażymy od czasu do czasu mieszając. Z grzybów odciskamy wodę i drobno kroimy. Śliwki i morele kroimy w cienkie paski. Lubczyk siekamy. Wszystkie przygotowane produkty przekładamy do garnka z kapustą dodajemy żurawinę, liść laurowy, jałowca. Całość podlewamy wodą z namaczania grzybów i dusimy przez 20 min. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak, wiemy... Za tę kapustę można dać się pokroić! Smacznego!
Kulinaria
2 min
Więcej
Dodaj do mojej listy
Więcej
Dodaj do mojej listy
WszystkieZobacz także