S25:O315
Ewa gotuje
Polska jagnięcina wraca do łask! Do tej pory jej zalety znali przede wszystkim smakosze zagraniczni, lecz od pewnego czasu chętnie sięgają po nią rodzimi restauratorzy i szefowie kuchni. A że jest coraz więcej miejsc, gdzie można kupić świeżą a nie mrożoną młodą baraninę – w dodatku bez wcześniejszego zamawiania, to coraz częściej gości w naszym codziennym menu. Nic więc dziwnego, że po jagnięcinę postanowiła sięgnąć również Ewa Wachowicz. Autorka programu ugotuje na niej rosół – co ciekawe „doprawiony” jabłkiem, a zupę poda z gotowanymi ziemniakami. Na danie główne będzie kolejna polska specjalność – wątróbka gęsia z jabłkami w karmelu. Natomiast na deser Ewa upiecze szarlotkę. Jak więc widać wspólnym mianownikiem wszystkich potraw będą jabłka.
Sezon 1
Sezon 2
Sezon 3
Sezon 4
Sezon 5
Sezon 6
Sezon 7
Sezon 8
Sezon 9
Sezon 10
Sezon 11
Sezon 12
Sezon 13
Sezon 14
Sezon 15
Sezon 16
Sezon 17
Sezon 18
Sezon 19
Sezon 20
Sezon 21
Sezon 22
Sezon 23
Sezon 24
Sezon 25
Sezon 26
Sezon 27
Sezon 28
Sezon 29
Sezon 30
Sezon 31
Sezon 32
Sezon 34
Sezon 35
Sezon 36
Sezon 37
Sezon 38
Sezon 39
Sezon 40