S25:O319
Ewa gotuje
Ponieważ kuchnia włoska od wielu lat cieszy się niezmiennym powodzeniem, i to zarówno wśród rodzimych restauratorów, jak i w polskich domach, Ewa Wachowicz postanowiła, zresztą po raz kolejny, sięgnąć po receptury ze słonecznej Italii. Jednakże zacznie trochę nietypowo, bo choć cukinia ma włoski rodowód, to frytki, które z niej powstaną, wywodzą się z Belgii. Po warzywnej przystawce, podanej z sosem bazylikowym, przyjdzie pora na włoski makaron z typowo polskimi składnikami – piersią kaczki oraz borowikami w śmietanie. Na deser będzie włoska klasyka – piernik toskański, który można zrobić z myślą o nadchodzących świętach, bowiem dobry jest nawet po 2-3 tygodniach od upieczenia.
Sezon 1
Sezon 2
Sezon 3
Sezon 4
Sezon 5
Sezon 6
Sezon 7
Sezon 8
Sezon 9
Sezon 10
Sezon 11
Sezon 12
Sezon 13
Sezon 14
Sezon 15
Sezon 16
Sezon 17
Sezon 18
Sezon 19
Sezon 20
Sezon 21
Sezon 22
Sezon 23
Sezon 24
Sezon 25
Sezon 26
Sezon 27
Sezon 28
Sezon 29
Sezon 30
Sezon 31
Sezon 32
Sezon 34
Sezon 35
Sezon 36
Sezon 37
Sezon 38
Sezon 39
Sezon 40