S25:O314
Ewa gotuje
Jesienią brakuje nam nie tylko promieni słonecznych, lecz także witamin, więc gdy za oknem robi się coraz chłodniej, warto sięgnąć po kiszonki. To właśnie kiszenie, w przeciwieństwie do większości znanych sposobów konserwowania żywności, nie niszczy witamin. Z tego powodu w tym odcinku Ewa zrobi potrawy z dodatkiem kiszonek. Zacznie od błyskawicznej sałatki warstwowej z kiszoną dynią. Na danie główne będzie gulasz z indyka i papryki, z dodatkiem kiszonych śliwek, które autorka programu własnoręcznie zawekuje. Z kolei na deser poda bardzo ciekawe ciasto z miodem oraz purée z dyni, przełożone kremem śmietankowym, a udekorowane orzechami włoskimi w karmelu.
Sezon 1
Sezon 2
Sezon 3
Sezon 4
Sezon 5
Sezon 6
Sezon 7
Sezon 8
Sezon 9
Sezon 10
Sezon 11
Sezon 12
Sezon 13
Sezon 14
Sezon 15
Sezon 16
Sezon 17
Sezon 18
Sezon 19
Sezon 20
Sezon 21
Sezon 22
Sezon 23
Sezon 24
Sezon 25
Sezon 26
Sezon 27
Sezon 28
Sezon 29
Sezon 30
Sezon 31
Sezon 32
Sezon 34
Sezon 35
Sezon 36
Sezon 37
Sezon 38
Sezon 39
Sezon 40