KulinariaEwa gotuje
S25 : O321
Boże Narodzenie zbliża się wielkimi krokami. W powietrzu czuć już tę niesamowitą, świąteczną atmosferę. Miasta są pięknie przystrojone, dzieciaki nie mogą doczekać się prezentów, panowie kombinują jak wymigać się od trzepania dywanów. A kobiety – no cóż – zastanawiają się, co przygotować na bożonarodzeniowy stół. Dlatego w kolejnym programie Ewa Wachowicz zrobi potrawy z myślą właśnie o świętach. Zacznie od barszczu czerwonego zakwaszonego wodą z domowych ogórków kiszonych, zabielonego śmietaną, a podanego z tłuczonymi ziemniakami. Na danie główne będzie szynka pieczona w soku pomarańczowym, którą można przygotować jako danie obiadowe lub serwować na zimno – wówczas doskonale smakuje z sosem tatarskim po wiedeńsku, czyli z kaparami zamiast marynowanych grzybów. Na deser Ewa upiecze sernik czekoladowy na herbatnikowym spodzie.