promobox
S9:O91

Ewa gotuje

Wielki Post rozpoczął się, w magazynie kulinarnym „Ewa gotuje” czas więc na postne dania. – Zrobię bardzo prostą, za to pyszną i jedną z moich ulubionych potraw: ryż zapiekany z jabłkami – zapowiada Ewa Wachowicz. – Można go jeść zarówno na ciepło, jaki i na zimno. Nie znam osoby, której tak przygotowany ryż, by nie smakował! Na deser będzie szarlotka. – Nietypowa, bo bez jajek. Za to bardzo smaczna! – zapewnia autorka programu. Sposób wykonania placka rzeczywiście może wprawić w zdumienie. W jego składzie znajdziemy jedynie kaszę mannę, mąkę, cukier i odrobinę proszku do pieczenia. Do tego odpowiednio przyprawione jabłka. – Szarlotka wychodzi z tego naprawdę wyśmienita. Ale uwaga: dobrze jest odstawić ją na co najmniej 1 dzień. W przeciwnym razie ostatnia warstwa „dziwnego” ciasta, ta na spodzie, będzie zbyt sypka – mówi pani Ewa.
Kulinaria
22 min
Więcej
Dodaj do mojej listy
Więcej
Dodaj do mojej listy
SezonyZobacz także
Sezon 1
Sezon 2
Sezon 3
Sezon 4
Sezon 5
Sezon 6
Sezon 7
Sezon 8
Sezon 9
Sezon 10
Sezon 11
Sezon 12
Sezon 13
Sezon 14
Sezon 15
Sezon 16
Sezon 17
Sezon 18
Sezon 19
Sezon 20
Sezon 21
Sezon 22
Sezon 23
Sezon 24
Sezon 25
Sezon 26
Sezon 27
Sezon 28
Sezon 29
Sezon 30
Sezon 31
Sezon 32
Sezon 34
Sezon 35
Sezon 36
Sezon 37
Sezon 38
Sezon 39
Sezon 40
Ewa Gotuje - Odcinek 82
Ewa Gotuje - Odcinek 83
Ewa Gotuje - Odcinek 84
Ewa Gotuje - Odcinek 85
Ewa Gotuje - Odcinek 86
Ewa Gotuje - Odcinek 87
Ewa Gotuje - Odcinek 88
Ewa Gotuje - Odcinek 89
Ewa Gotuje - Odcinek 90
Ewa Gotuje - Odcinek 91
Ewa Gotuje - Odcinek 92
Ewa Gotuje - Odcinek 93