promobox
S9:O89

Ewa gotuje

W kolejnym odcinku Ewa Wachowicz przyrządzi rybę w chrupiącej pomidorowo-serowej skórce. - Do panierki najlepszy jest ser cheddar. Na świecie to chyba jeden z najpopularniejszych serów. Pochodzi z Anglii, powstaje z mleka krowiego. Jest dość twardy, a w smaku lekko orzechowy. Jeśli nie uda się wam kupić cheddara, z powodzeniem może zastąpić go nasz rodzimy ser żółty typu salami. Warto jednak poszukać, bo przecież czasy PRL-u dawno za nami, a wybór serów ogromny! – mówi pani Ewa. Głównym składnikiem potrawy będzie jednak nie ser, a sola. Co ciekawe: pani Ewa celowo nie posoli tej… soli, bowiem stara się soli (tej kuchennej) w kuchni używać jak najmniej! – Słony jest ser, pomidory mają w sobie słodycz, a sok z cytryny dopełnia całość swoją kwaśnością i balans smakowy jest idealny – zachwala Wachowicz. Do ryby będzie gotowana brukselka, dodatkowo podsmażona z papryczką chili. Na deser pani Ewa przygotuje ciasto cytrynowe.
Kulinaria
22 min
Więcej
Dodaj do mojej listy
Więcej
Dodaj do mojej listy
SezonyZobacz także
Sezon 1
Sezon 2
Sezon 3
Sezon 4
Sezon 5
Sezon 6
Sezon 7
Sezon 8
Sezon 9
Sezon 10
Sezon 11
Sezon 12
Sezon 13
Sezon 14
Sezon 15
Sezon 16
Sezon 17
Sezon 18
Sezon 19
Sezon 20
Sezon 21
Sezon 22
Sezon 23
Sezon 24
Sezon 25
Sezon 26
Sezon 27
Sezon 28
Sezon 29
Sezon 30
Sezon 31
Sezon 32
Sezon 34
Sezon 35
Sezon 36
Sezon 37
Sezon 38
Sezon 39
Sezon 40
Ewa Gotuje - Odcinek 82
Ewa Gotuje - Odcinek 83
Ewa Gotuje - Odcinek 84
Ewa Gotuje - Odcinek 85
Ewa Gotuje - Odcinek 86
Ewa Gotuje - Odcinek 87
Ewa Gotuje - Odcinek 88
Ewa Gotuje - Odcinek 89
Ewa Gotuje - Odcinek 90
Ewa Gotuje - Odcinek 91
Ewa Gotuje - Odcinek 92
Ewa Gotuje - Odcinek 93