promobox
S9:O87

Ewa gotuje

W kolejnym odcinku Ewa Wachowicz przyrządzi sztukę mięsa… inaczej. – Tak właśnie postanowiłam nazwać przepis na pikantną wołowinę w musztardzie z Dijon – zdradza pani Ewa. Zacznie jednak od przygotowania klasycznego wołowego bulionu. – O tej porze roku gorąco zachęcam do takich pożywnych, własnoręcznie robionych zup. Są bardzo zdrowe, bo wszystkie mikroelementy z jarzyn i mięsa przechodzą do wywaru! – mówi Wachowicz. Następnie, zamiast podać wołowinę w sosie chrzanowym, autorka programu zapiecze gotowane mięso z dodatkiem francuskiej musztardy. Ale to nie koniec ekstrawagancji! Do wołowiny będzie puree ziemniaczane okraszone toskańską oliwą z dodatkiem najdroższych grzybów świata – trufli. Na deser pani Ewa upiecze ciasto typowo polskie, a nawet krakowskie – naszpikowany bakaliami cwibak.
Kulinaria
22 min
Więcej
Dodaj do mojej listy
Więcej
Dodaj do mojej listy
SezonyZobacz także
Sezon 1
Sezon 2
Sezon 3
Sezon 4
Sezon 5
Sezon 6
Sezon 7
Sezon 8
Sezon 9
Sezon 10
Sezon 11
Sezon 12
Sezon 13
Sezon 14
Sezon 15
Sezon 16
Sezon 17
Sezon 18
Sezon 19
Sezon 20
Sezon 21
Sezon 22
Sezon 23
Sezon 24
Sezon 25
Sezon 26
Sezon 27
Sezon 28
Sezon 29
Sezon 30
Sezon 31
Sezon 32
Sezon 34
Sezon 35
Sezon 36
Sezon 37
Sezon 38
Sezon 39
Sezon 40
Ewa Gotuje - Odcinek 82
Ewa Gotuje - Odcinek 83
Ewa Gotuje - Odcinek 84
Ewa Gotuje - Odcinek 85
Ewa Gotuje - Odcinek 86
Ewa Gotuje - Odcinek 87
Ewa Gotuje - Odcinek 88
Ewa Gotuje - Odcinek 89
Ewa Gotuje - Odcinek 90
Ewa Gotuje - Odcinek 91
Ewa Gotuje - Odcinek 92
Ewa Gotuje - Odcinek 93