Kulinaria

Ewa gotuje

S39 : O516
Przed tygodniem Ewa pokazała jak zrobić domowy syrop miętowy – w następnym odcinku na jego bazie przygotuje orzeźwiającą lemoniadę cytrusową. Ale najpierw zaproponuje coś pysznego do jedzenia. Gotowanie zacznie od błyskawicznej, kremowej zupy z pora i cukinii. Drugą potrawą będą wegetariańskie burgery z grillowanym halloumi i plastrami ananasa. Ten cypryjski ser powstaje z mleka owczego, z dodatkiem mleka koziego i krowiego. Jest dość twardy, więc świetnie nadaje się do smażenia lub pieczenia. Co ciekawe, statystyczny mieszkaniec Cypru spożywa około 8 kg halloumi rocznie! Na deser Ewa zrobi kruche babeczki z kremem, udekorowane truskawkami z przydomowej uprawy.
Czas trwania: 22 min
Więcej
Dodaj do mojej listy
SezonyZobacz także
Sezon 1
Sezon 2
Sezon 3
Sezon 4
Sezon 5
Sezon 6
Sezon 7
Sezon 8
Sezon 9
Sezon 10
Sezon 11
Sezon 12
Sezon 13
Sezon 14
Sezon 15
Sezon 16
Sezon 17
Sezon 18
Sezon 19
Sezon 20
Sezon 21
Sezon 22
Sezon 23
Sezon 24
Sezon 25
Sezon 26
Sezon 27
Sezon 28
Sezon 29
Sezon 30
Sezon 31
Sezon 32
Sezon 34
Sezon 35
Sezon 36
Sezon 37
Sezon 38
Sezon 39
Ewa Gotuje - Odcinek 515
Ewa Gotuje - Odcinek 516