promobox
S9:O86

Ewa gotuje

Tym razem Ewa Wachowicz przygotuje gęś nadziewaną kaszą i grzybami, podaną z aromatycznym sosem na bazie wina. Opowie też o walorach gęsiego smalcu. – Najnowsze badania dowodzą, że kuchnia naszych przodków, oparta na dobrych tłuszczach zwierzęcych, wcale nie jest gorsza od śródziemnomorskich „wynalazków” – mówi pani Ewa. – Smalec z gęsi jest idealny jako dodatek do pieczywa. Sprawdzi się więc jako składnik „czekadełka” przed daniem głównym. Świetnie nadaje się też do smażenia czy pieczenia, bowiem może być używany w wysokich temperaturach, nawet powyżej 200 st. C. Na deser będą ciasteczka z jabłkiem – nietypowe, bo w kształcie pierożków. Pani Ewie bardzo spodobał się ten deser, bowiem ciastka nie tylko ciekawie wyglądają, ale i świetnie smakują: są bardzo wytrawne.
Kulinaria
22 min
Więcej
Dodaj do mojej listy
Więcej
Dodaj do mojej listy
SezonyZobacz także
Sezon 1
Sezon 2
Sezon 3
Sezon 4
Sezon 5
Sezon 6
Sezon 7
Sezon 8
Sezon 9
Sezon 10
Sezon 11
Sezon 12
Sezon 13
Sezon 14
Sezon 15
Sezon 16
Sezon 17
Sezon 18
Sezon 19
Sezon 20
Sezon 21
Sezon 22
Sezon 23
Sezon 24
Sezon 25
Sezon 26
Sezon 27
Sezon 28
Sezon 29
Sezon 30
Sezon 31
Sezon 32
Sezon 34
Sezon 35
Sezon 36
Sezon 37
Sezon 38
Sezon 39
Sezon 40
Ewa Gotuje - Odcinek 82
Ewa Gotuje - Odcinek 83
Ewa Gotuje - Odcinek 84
Ewa Gotuje - Odcinek 85
Ewa Gotuje - Odcinek 86
Ewa Gotuje - Odcinek 87
Ewa Gotuje - Odcinek 88
Ewa Gotuje - Odcinek 89
Ewa Gotuje - Odcinek 90
Ewa Gotuje - Odcinek 91
Ewa Gotuje - Odcinek 92
Ewa Gotuje - Odcinek 93