halo tu polsat - 05.04.2025
Prowadzącymi sobotniego odcinka byli Katarzyna Cichopek i Maciej Kurzajewski.
Dziś w "halo tu polsat" między innymi wspominaliśmy jeden z najpopularniejszych polskich seriali, "Samo życie". To produkcja, która mimo upływu 23 lat od premiery, wciąż cieszy się dużym zainteresowaniem fanów. Z okazji jubileuszu serialu, do naszego studia zaprosiliśmy Monikę Jarosińską, Stefano Terrazzino oraz Tomasza Błasiaka. Udało się również połączyć za pomocą wideorozmowy z piosenkarzem, Jackiem Stachurskym (który wykonywał słynny utwór z czołówki serialu). Artyści wspominali anegdoty z planu oraz zdradzili, czy jest szansa na wznowienie serialu.
Bartosz Obuchowicz wniósł dziś do studia mnóstwo pozytywnej energii. Delektując się pierogami Jurka Sobieniaka, aktor zaprosił widzów Polsatu do śledzenia losów jego nowego bohatera w serialu "Uroczysko" i zapowiedział otwarcie drugiego już... labiryntu z kukurydzy.
Pokazaliśmy materiał z rozmowy Kamili Ryciak z Anetą Zając. Aktorka opowiedziała o nowej formie oraz zdradziła, jaka aktywność fizyczna sprawia jej największą przyjemność. W trakcie wywiadu panie ćwiczyły pilates na reformach pod okiem wykwalifikowanej trenerki.
American dream w polskim wydaniu. W programie wyemitowaliśmy materiał o dwóch przedsiębiorczych Polakach - Krzysztofie Poluchowiczu oraz Andrzeju Kińczyku. Dzięki wykorzystaniu rodzinnej receptury rodacy podbili Nowy Jork malutką pierogarnią na Brooklynie. Specjalnie dla widzów "halo tu polsat" zgodzili się opowiedzieć o swoim sukcesie oraz zdradzili, dlaczego akurat ich pierogi podbiły serca Amerykanów.
W środę, 9 kwietnia 2025 roku, w Warszawie odbędzie się nadanie skwerowi imienia Janusza Głowackiego, tuż obok jego mieszkania. W programie gościły Ewa Zadrzyńska-Głowacka i Zuzanna Głowacka, które podzieliły się wspomnieniami o pisarzu i jego twórczości, upamiętniając tym samym jego dorobek.
2 maja do kin wchodzi film "Surfer" nowa produkcja z Nicolasem Cage'em w roli głównej. Z tej okazji odwiedził nas operator filmowy, Radek Ładczuk, który pracował przy tym projekcie. Operator, który jest autorem zdjęć do wielu znanych produkcji, opowiedział o tym, jak wyglądała współpraca na planie filmu.
W kuchni Jurek Sobieniak stworzył trzy potrawy łączące różne tradycje kulinarne - Empanadas – hybryda europejskiego maślanego ciasta z pikantnym farszem z drobiu, chorizo i jalapeño, podawana z kremową śmietaną i pomidorowym sosem, Samose – pieczone zamiast smażone, z farszem na bazie indyjskich smaków, połączone z zachodnim podejściem do przygotowania oraz Pierogi – inspirowane chińskimi pierogami, z wieprzowiną, porem i sosem miodowo-sojowym, łączące tradycję z orientalnymi akcentami.
Nie zabrakło także porad lifestylowych oraz prognozy pogody.
Wszystko z kolekcji
Polsat. Wiosna 2025