S36 : O477

Ewa gotuje

Wielka Sobota, więc potrawy będą świąteczne! Zresztą nie tylko potrawy, bo również dekoracje, o których po obiedzie Ewa Wachowicz porozmawia z zawodową florystką. Na Wielkanoc często gotujemy żurek lub barszcz biały. Ewa wybierze trzecią opcję - bulion poda z pierogami nadzianymi domową białą kiełbasą. Danie główne będzie zaskoczeniem, ponieważ zobaczymy jajka po szkocku. To danie bardzo popularne w Wielkiej Brytanii, gdzie robione jest z jaj kurzych i odpowiednio przyprawionej wieprzowiny. Deser to mazurek na kruchym spodzie – bodaj najbardziej wielkanocny wypiek wśród polskich ciast. Ale Ewa zrobi spód w formie na tartę, więc mazurek będzie okrągły.
Kulinaria
22 min
Więcej
Dodaj do mojej listy
SezonyZobacz także
Sezon 1
Sezon 2
Sezon 3
Sezon 4
Sezon 5
Sezon 6
Sezon 7
Sezon 8
Sezon 9
Sezon 10
Sezon 11
Sezon 12
Sezon 13
Sezon 14
Sezon 15
Sezon 16
Sezon 17
Sezon 18
Sezon 19
Sezon 20
Sezon 21
Sezon 22
Sezon 23
Sezon 24
Sezon 25
Sezon 26
Sezon 27
Sezon 28
Sezon 29
Sezon 30
Sezon 31
Sezon 32
Sezon 34
Sezon 35
Sezon 36
Sezon 37
Sezon 38
Sezon 39
Ewa Gotuje - Odcinek 472
Ewa Gotuje - Odcinek 473
Ewa Gotuje - Odcinek 474
Ewa Gotuje - Odcinek 475
Ewa Gotuje - Odcinek 476
Ewa Gotuje - Odcinek 477
Ewa Gotuje - Odcinek 478
Ewa Gotuje - Odcinek 479
Ewa Gotuje - Odcinek 480
Ewa Gotuje - Odcinek 481
Ewa Gotuje - Odcinek 482
Ewa Gotuje - Odcinek 483
Ewa Gotuje - Odcinek 484