promobox
S3:O19

Ewa gotuje

Ewa Wachowicz zaprasza tym razem na potrawy z rusztu: rybę (filety z tilapii) w jogurcie, sałatkę z cukini i pomidorów oraz ananasa i banany. Przygotowanie ryby na grilla gospodyni tego programu rozpoczyna od zrobienia jogurtowej marynaty - oprócz naturalnego jogurtu dodaje do niej też cytrynę i papryczkę chili oraz garść świeżej mięty. Marynata gotowa, pora na rybę. Tilapia to bardzo smaczna ryba, pochodzi z Afryki lub Azji i jest u nas niezwykle popularna - z powodu bardzo delikatnego mięsa. Zanim warzywa podpieką się na ruszcie, zobaczmy, jak przyrządzić wyborny sos winegret do sałatki. Banany najczęściej jadamy na surowo, ananasa natomiast w zalewie, z puszki - przeważnie w sałatkach owocowych albo z kurczakiem. Tymczasem zarówno banany, jak i ananasy równie świetnie udają się na grillu.
Kulinaria
22 min
Więcej
Dodaj do mojej listy
Więcej
Dodaj do mojej listy
SezonyZobacz także
Sezon 1
Sezon 2
Sezon 3
Sezon 4
Sezon 5
Sezon 6
Sezon 7
Sezon 8
Sezon 9
Sezon 10
Sezon 11
Sezon 12
Sezon 13
Sezon 14
Sezon 15
Sezon 16
Sezon 17
Sezon 18
Sezon 19
Sezon 20
Sezon 21
Sezon 22
Sezon 23
Sezon 24
Sezon 25
Sezon 26
Sezon 27
Sezon 28
Sezon 29
Sezon 30
Sezon 31
Sezon 32
Sezon 34
Sezon 35
Sezon 36
Sezon 37
Sezon 38
Sezon 39
Sezon 40
Ewa Gotuje - Odcinek 15
Ewa Gotuje - Odcinek 16
Ewa Gotuje - Odcinek 17
Ewa Gotuje - Odcinek 18
Ewa Gotuje - Odcinek 19
Ewa Gotuje - Odcinek 20
Ewa Gotuje - Odcinek 21
Ewa Gotuje - Odcinek 22
Ewa Gotuje - Odcinek 23
Ewa Gotuje - Odcinek 24