promobox
S3:O15

Ewa gotuje

Z kolejnego odcinka magazynu kulinarnego "Ewa gotuje" dowiemy się, jak przygotować łososia w jarzynach oraz kremówkę kokosową. "W warzywach świetnie udają się zarówno ryby morskie, jak i słodkowodne. Kiedyś przyrządziłam… szczupaka i był doskonały! Najczęściej jednak z duszonymi warzywami robię pangę. Natomiast w programie na patelni znajdzie się łosoś, ryba tak morska, jak i słodkowodna" - mówi autorka programu Ewa Wachowicz. To doskonały przykład na danie bardzo zdrowe, a przy tym smaczne i aromatyczne. Ryba może być przygotowana na wiele interesujących sposobów, ale tylko ten zaleca dodanie kapusty. "Kiedy po raz pierwszy jadłam tę potrawę, to właśnie smak włoskiej kapusty był dla mnie największym zaskoczeniem. Zresztą spróbujcie sami. Łosoś z kapustą jest naprawdę wyśmienity!" - przyznaje autorka tego programu. Natomiast kremówka to bodaj najbardziej znanym krakowski deser. W większości cukierni w całym kraju nazywa się nawet "kremówką krakowską". A ponieważ takie ciastko jest bardzo kaloryczne, Ewa Wachowicz proponuję "odchudzoną" wersję: z budyniem i masą kokosową.
Kulinaria
21 min
Więcej
Dodaj do mojej listy
Więcej
Dodaj do mojej listy
SezonyZobacz także
Sezon 1
Sezon 2
Sezon 3
Sezon 4
Sezon 5
Sezon 6
Sezon 7
Sezon 8
Sezon 9
Sezon 10
Sezon 11
Sezon 12
Sezon 13
Sezon 14
Sezon 15
Sezon 16
Sezon 17
Sezon 18
Sezon 19
Sezon 20
Sezon 21
Sezon 22
Sezon 23
Sezon 24
Sezon 25
Sezon 26
Sezon 27
Sezon 28
Sezon 29
Sezon 30
Sezon 31
Sezon 32
Sezon 34
Sezon 35
Sezon 36
Sezon 37
Sezon 38
Sezon 39
Sezon 40
Ewa Gotuje - Odcinek 15
Ewa Gotuje - Odcinek 16
Ewa Gotuje - Odcinek 17
Ewa Gotuje - Odcinek 18
Ewa Gotuje - Odcinek 19
Ewa Gotuje - Odcinek 20
Ewa Gotuje - Odcinek 21
Ewa Gotuje - Odcinek 22
Ewa Gotuje - Odcinek 23
Ewa Gotuje - Odcinek 24