halo tu polsat - 10.01.2025
Rolę prowadzących piątkowego wydania programu objęli Paulina Sykut-Jeżyna i Krzysztof Ibisz.
W dzisiejszym odcinku m.in. reporter "halo tu polsat", Maks Behr, miał okazję porozmawiać z Haliną Reijn reżyserką prowokującego dzieła "Babygirl",który wywołał niemałe zamieszanie i już teraz mówi się o tym, że będzie jednym z lepszych obrazów 2024 roku. Jakie, jej zdaniem, przesłanie płynie z historii o romansie z dużo młodszym mężczyzną?
Na naszej kanapie usiedli Andrzej Nejman, Maja Hirsch i Sambor Czarnota. Co mają ze sobą wspólnego? Ostatnio połączyła ich scena teatralna, a dokładnie spektakl "Toskania. Całe życie". Ale mają dużo więcej wspólnego, bo wszyscy dorastali w równie ciekawych, co trudnych latach 70. i 80. Jak wspominają te czasy i co myślą o młodym pokoleniu?
Gościliśmy Artura Zaborskiego, który był uczestnikiem tegorocznej gali wręczenia Złotych Globów, która odbyła się w przeddzień dramatycznych pożarów pustoszące Kalifornię. Artur nie tylko opowiedział nam o kulisach imprezy, ale i zdradził, że Los Angeles opuścił dosłownie w ostatniej chwili.
Jarosława Gugały nikomu przedstawiać nie trzeba – od lat należy on bowiem do grona czołowych polskich dziennikarzy. I choć w studio "halo tu polsat" gościł dziś w roli prowadzącego "Wydarzenia, opinie, komentarze", nowego formatu telewizji Wydarzenia 24, rozmowa stała się też okazją do wspomnień o przerwie w dziennikarskiej karierze ("zawieszonej" na kilka lat dla dyplomacji) oraz znajomości niezliczonej (dosłownie!) liczby języków obcych. A i to nie wszystko.
Ekspertka Paulina Pietrzak - psycholożka i psychoedukatorka ADHD, wyjaśniła jak to zaburzenie wygląda u dorosłych.
Rosnące ceny energii uderzają nas po kieszeniach. Są jednak sposoby, by zmniejszyć zużycie energii w domu, a tym samym płacić mniej - o inteligentnych sposobach oszczędzania opowiadał w studio Dominik Strzelec.
77-letnia Karyn Calabrese emanuje energią i zapewnia, że czuje się genialnie. W studio “halo tu polsat" jedna z pierwszych propagatorek weganizmu w Stanach Zjednoczonych zdradziła, dlaczego zmieniła styl życia i jak na tym wyszła. Zachęcając do dbania o dietę podkreśliła, że nie chodzi o to, by z dnia na dzień zrezygnować z mięsa w posiłkach.
W kuchni Jurek Sobieniak przygotowywał dania z akcentem kuchni hiszpańskiej i włoskiej - carpaccio z szynki parmeńskiej, mini tapas z szynką serrano oraz banany w szynce crudo.
Wszystko z kolekcji
Polsat. Wiosna 2025