Ogólnotematycznyhalo tu polsat - 04.10.2024
Piątkowe „halo tu polsat” poprowadzili Paulina Sykut - Jeżyna i Krzysztof Ibisz.
Dziś w naszym studiu uczyliśmy się m.in jak parzyć idealną herbatę. O tym, jaki jest największy błąd podczas przygotowywania naparu, mówią eksperci herbaciani - Rafał Przybylok i Patryk Płuciennik.
Aktorka Małgorzata Pieczyńska w rozmowie z naszymi prowadzącymi, zdradziła w czym tkwi sekret jej dobrej formy oraz w jaki sposób joga odmieniła jej życie.
Z okazji 60 urodzin Monici Bellucci krytyk Marcin Radomski opowiedział o samej artystce oraz o niezwykle intrygującym miłosnym aspekcie jej życia.
Skąd wynikają różnice w komunikacji między kobietami, a mężczyznami ? Czy da się coś zrobić, żeby je złagodzić? Na te pytanie starała się odpowiedzieć psycholożka i psychoterapeutka Karolina Lea Jarmołowicz.
Anna Zeman - projektantka kostiumów w "Twoja Twarz Brzmi Znajomo" opowiedziała jak powstają kostiumy do „TTBZ” i jakie wyzwania stawia przed nią ta praca.
Monika Solińska wykonująca niecodzienny zawód sommeliera oliwnego rozprawia się z mitami na temat oliwy, radzi, jaką oliwę kupować i co można z nią robić w kuchni.
W naszej kuchni Szef Martin Gimenez Castro na „ruszt” wrzucił ryby. Przyrządził tatar z tuńczyka z koniczyną i kwiatami kolendry, okonia morskiego na sposób koreański, oraz gołąbki z makrelą, wędzonym twarożkiem i kaszą gryczaną w sosie kurkowym.