S40:O545
Ewa gotuje
Jeszcze do niedawna w temacie potraw z jajek niepodzielnie rządziła pochodząca z Bliskiego Wschodu szakszuka, czyli kurze jaja sadzone na odpowiednio doprawionych pomidorach. Dziś w świecie kulinarnej mody królują jajka po marokańsku. I właśnie od tej potrawy zacznie się ostatni w ramówce wiosennej odcinek „Ewa gotuje”. Po bliskowschodnim śniadaniu przyjdzie czas na potrawę z południowej Azji. Ewa Wachowicz zrobi indyjskiego kurczaka tikka masala, czyli grillowane filety drobiowe marynowane wcześniej w jogurcie z orientalnymi przyprawami, podane w gęstym sosie. Deser będzie polski, choć na bliskowschodnią nutę, bowiem spód sernika powstanie na bazie arabskiego ciasta kataifi.
Kulinaria22 min
Sezon 1
Sezon 2
Sezon 3
Sezon 4
Sezon 5
Sezon 6
Sezon 7
Sezon 8
Sezon 9
Sezon 10
Sezon 11
Sezon 12
Sezon 13
Sezon 14
Sezon 15
Sezon 16
Sezon 17
Sezon 18
Sezon 19
Sezon 20
Sezon 21
Sezon 22
Sezon 23
Sezon 24
Sezon 25
Sezon 26
Sezon 27
Sezon 28
Sezon 29
Sezon 30
Sezon 31
Sezon 32
Sezon 34
Sezon 35
Sezon 36
Sezon 37
Sezon 38
Sezon 39
Sezon 40