S34:O443
Ewa gotuje
Ten odcinek rozpocznie się od ceviche. Ta przystawka na zimno jest bardzo popularna w całej Ameryce Południowej, a robi się ją z surowej ryby. Jak więc łatwo się domyślić warunkiem koniecznym do odniesienia kulinarnego sukcesu jest to, aby była ona super świeża – najlepiej złowiona dosłownie przed chwilą. Dlatego też pod Babią Górą ten latynoski przysmak powstanie z miejscowego pstrąga, bo w okolicy są stawy hodowlane. Po ceviche Ewa Wachowicz zaprosi na kolejną egzotyczną potrawę – lomo saltado. W dosłownym tłumaczeniu te dwa słowa oznaczają po prostu polędwicę soloną, a pod tą nazwą kryje się jedno z najbardziej znanych dań peruwiańskiej kuchni... chińskiej, która u podnóża Andów nazywa się chifa!
Sezon 1
Sezon 2
Sezon 3
Sezon 4
Sezon 5
Sezon 6
Sezon 7
Sezon 8
Sezon 9
Sezon 10
Sezon 11
Sezon 12
Sezon 13
Sezon 14
Sezon 15
Sezon 16
Sezon 17
Sezon 18
Sezon 19
Sezon 20
Sezon 21
Sezon 22
Sezon 23
Sezon 24
Sezon 25
Sezon 26
Sezon 27
Sezon 28
Sezon 29
Sezon 30
Sezon 31
Sezon 32
Sezon 34
Sezon 35
Sezon 36
Sezon 37
Sezon 38
Sezon 39
Sezon 40