S11:O113
Ewa gotuje
”Vitello tonato i placek cappuccino”
Ten odcinek „Ewa gotuje” inspirowany jest kuchnią włoską. Na obiad vitello tonato, czyli pieczeń na zimno w sosie tuńczykowym. Bazą tej potrawy jest cielęcina lub schab bez kości, a podstawą kulinarnego sukcesu najwyższa jakość mięsa. Z kolei sos tuńczykowy nabiera charakteru po dodaniu anchois, czyli sezonowanej sardeli. Na deser pani Ewa przygotuje placek cappuccino, wyglądem przypominający dwukolorową, włoską kawę.
Sezon 1
Sezon 2
Sezon 3
Sezon 4
Sezon 5
Sezon 6
Sezon 7
Sezon 8
Sezon 9
Sezon 10
Sezon 11
Sezon 12
Sezon 13
Sezon 14
Sezon 15
Sezon 16
Sezon 17
Sezon 18
Sezon 19
Sezon 20
Sezon 21
Sezon 22
Sezon 23
Sezon 24
Sezon 25
Sezon 26
Sezon 27
Sezon 28
Sezon 29
Sezon 30
Sezon 31
Sezon 32
Sezon 34
Sezon 35
Sezon 36
Sezon 37
Sezon 38
Sezon 39
Sezon 40