S10:O95
Ewa gotuje
W kolejnym odcinku Ewa Wachowicz przygotuje rybę zapiekaną pod chrzanem oraz sałatkę z dresingiem malinowym. - To propozycja dla wszystkich, którzy uwielbiają smażone ryby, ale nie przepadają za samym smażeniem… Wiadomo: zapach przepalonego oleju do najprzyjemniejszych nie należy… - mówi pani Ewa. – Do tej potrawy najlepsze są białe morskie ryby. Bardzo zdrowe, bo zawierające dużo kwasów omega-3. Żeby było jeszcze zdrowiej – sól też będzie morska. Pieprz biały – to z kolei ze względów estetycznych. Smakowo niewiele różni się od zwykłego czarnego pieprzu, bo to przecież jedna i ta sama przyprawa. Tyle tylko, że zebrana później, gdy jest już w pełni dojrzała, a następnie obgotowana, namoczona w wodzie morskiej i pozbawiona zewnętrznej otoczki. Mówiąc, że to jedno i to samo trochę przesadziłam – pieprz biały jest łagodniejszy. Na deser pani Ewa postanowiła upiec ciasto czekoladowe z żurawiną. Dwukolorowe, z czarnej gorzkiej czekolady i czekolady białej. Ciasto niezwykłe, bo pieczone w… stygnącym piekarniku.
Sezon 1
Sezon 2
Sezon 3
Sezon 4
Sezon 5
Sezon 6
Sezon 7
Sezon 8
Sezon 9
Sezon 10
Sezon 11
Sezon 12
Sezon 13
Sezon 14
Sezon 15
Sezon 16
Sezon 17
Sezon 18
Sezon 19
Sezon 20
Sezon 21
Sezon 22
Sezon 23
Sezon 24
Sezon 25
Sezon 26
Sezon 27
Sezon 28
Sezon 29
Sezon 30
Sezon 31
Sezon 32
Sezon 34
Sezon 35
Sezon 36
Sezon 37
Sezon 38
Sezon 39
Sezon 40