Kulinaria

Ewa gotuje

S38 : O508
W tym odcinku Ewa Wachowicz zaprosi na mieszankę kuchni międzynarodowej. Obiad będzie światowy, ale przepisy proste, w dodatku z wykorzystaniem ogólnodostępnych składników. Rozpocznie od hiszpańskiej zupy czosnkowej – sopa de ajo. Na Półwyspie Iberyjskim jest to bardzo popularna potrawa, która przed laty była głównym pożywieniem tamtejszych rolników. Bazą jest rzecz jasna czosnek, jak też sproszkowana papryka. Taką zupę najczęściej podaje się z pieczywem i jajkiem w koszulce. Na drugie danie zaproponuję brytyjską klasykę – cottage pie, czyli wiejską zapiekankę na bazie mielonej wołowiny z dodatkiem marchewki. Natomiast na deser autorka programu zrobi klasyczną, waniliową szarlotkę – z kruszonką, jak też na kruchym spodzie.
Czas trwania: 22 min
Więcej
Dodaj do mojej listy
SezonyZobacz także