Kulinaria

Ewa gotuje

S32 : O424
To już ostatni, premierowy odcinek „Ewa gotuje“ przed wakacyjną przerwą. A jeśli tak, to w programie nie może zabraknąć chłodnika, truskawek i pieczystego z rusztu. Zupa na zimno powstanie z dodatkiem bazylii. Ewa Wachowicz przyrządzi ją na mleku migdałowym, więc chłodnik na pewno spodoba się wszystkim wegetarianom. Truskawki trafią rzecz jasna do deseru – owocami zwiastującymi szybkie nadejście lata zostaną nadziane drożdżowe rogaliki. W rogalach, oprócz truskawek, będzie też budyń czekoladowy. Na ruszcie wylądują mielone szaszłyki, które Ewa poda z surówką z pora, jabłka i marchewki oraz ryżem, ugotowanym wedle receptury pochodzącej z Zanzibaru.
Czas trwania: 20 min
Więcej
Dodaj do mojej listy
SezonyZobacz także