Kulinaria

Ewa gotuje

S28 : O358
Ponieważ Ewa Wachowicz uwielbia odkrywać nowe smaki, postanowiła udać się w kulinarną podróż za naszą wschodnią granicę. Zamiast jednak wybrać się do Kijowa czy Lwowa lub nad Morze Czarne, zawita do jednej z krakowskich restauracji, która oferuje potrawy kuchni ukraińskiej. Po powrocie do domu weźmie się ostro do pracy, a przygodę z kuchnią zza Buga zacznie od bardzo ciekawej, delikatnie kwaśnej zupy, która nazywa się solianka. Co ciekawe: znana jest nie tylko na Ukrainie, lecz także w Rosji. Robi się ją na wywarze mięsnym lub rybnym, choć można też ugotować wersję wegetariańską. Niektórzy twierdzą, że w smaku zbliżona jest do naszej ogórkowej, ale to nie do końca prawda. Na danie główne będą „dewolaje”, czyli panierowane w bułce tartej roladki z kurczaka. W Polsce taka potrawa funkcjonuję pod tą pierwszą nazwą, czyli właśnie de volaille i jest niezwykle popularna chociażby na naszych weselach. Z kolei na deser autorka programu upiecze sernik z polewą czekoladową, a poda go z konfiturą i filiżanką herbaty.
Czas trwania: 21 min
Więcej
Dodaj do mojej listy
Masz juz dostęp? Zaloguj się i oglądaj
SezonyZobacz także
Sezon 1
Sezon 2
Sezon 3
Sezon 4
Sezon 5
Sezon 6
Sezon 7
Sezon 8
Sezon 9
Sezon 10
Sezon 11
Sezon 12
Sezon 13
Sezon 14
Sezon 15
Sezon 16
Sezon 17
Sezon 18
Sezon 19
Sezon 20
Sezon 21
Sezon 22
Sezon 23
Sezon 24
Sezon 25
Sezon 26
Sezon 27
Sezon 28
Sezon 29
Sezon 30
Sezon 31
Sezon 32
Sezon 34
Sezon 35
Sezon 36
Sezon 37
Sezon 38
Sezon 39
Ewa Gotuje - Odcinek 352
Ewa Gotuje - Odcinek 353
Ewa Gotuje - Odcinek 354
Ewa Gotuje - Odcinek 355
Ewa Gotuje - Odcinek 356
Ewa Gotuje - Odcinek 357
Ewa Gotuje - Odcinek 358
Ewa Gotuje - Odcinek 359
Ewa Gotuje - Odcinek 360
Ewa Gotuje - Odcinek 361
Ewa Gotuje - Odcinek 362
Ewa Gotuje - Odcinek 363
Ewa Gotuje - Odcinek 364