Kulinaria

Ewa gotuje

S28 : O357
W kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz opowie o kuchni Zagłębia Dąbrowskiego. A że prawdziwy, zagłębiowski obiad powinien zacząć się od zupy, to gotowanie zainauguruje juszka, czyli polewka jarzynowa z przewagą ziemniaków i dodatkiem kaszy jęczmiennej. Na drugie danie będzie rolada, przy czym dobrze wiedzieć, że wersja z Zagłębia tym różni się od klasycznej rolady śląskiej, że po pierwsze robiona jest z wieprzowiny a nie wołowiny, po drugie mięso faszeruje się leśnymi grzybami, które używane są zamiast ogórków i boczku lub słoniny. Na deser będzie chałka z szafirom, czyli plecione ciasto drożdżowe, aromatyzowane i barwione szafranem.
Czas trwania: 22 min
Więcej
Dodaj do mojej listy
Masz juz dostęp? Zaloguj się i oglądaj
SezonyZobacz także
Sezon 1
Sezon 2
Sezon 3
Sezon 4
Sezon 5
Sezon 6
Sezon 7
Sezon 8
Sezon 9
Sezon 10
Sezon 11
Sezon 12
Sezon 13
Sezon 14
Sezon 15
Sezon 16
Sezon 17
Sezon 18
Sezon 19
Sezon 20
Sezon 21
Sezon 22
Sezon 23
Sezon 24
Sezon 25
Sezon 26
Sezon 27
Sezon 28
Sezon 29
Sezon 30
Sezon 31
Sezon 32
Sezon 34
Sezon 35
Sezon 36
Sezon 37
Sezon 38
Sezon 39
Ewa Gotuje - Odcinek 352
Ewa Gotuje - Odcinek 353
Ewa Gotuje - Odcinek 354
Ewa Gotuje - Odcinek 355
Ewa Gotuje - Odcinek 356
Ewa Gotuje - Odcinek 357
Ewa Gotuje - Odcinek 358
Ewa Gotuje - Odcinek 359
Ewa Gotuje - Odcinek 360
Ewa Gotuje - Odcinek 361
Ewa Gotuje - Odcinek 362
Ewa Gotuje - Odcinek 363
Ewa Gotuje - Odcinek 364