Kulinaria

Ewa gotuje

S28 : O354
Z Krakowa w Tatry czy Beskidy jest już bardzo blisko. I właśnie z powodu tej niewielkiej odległości Ewa Wachowicz postanowiła, że w kolejnym odcinku „Ewa gotuje” opowie co nieco o kuchni naszych gór. Solidny obiad zacznie od pożywnej zupy – ugotuje żur z dużą ilością swojskich wędlin, czyli świeżyzny. Na danie główne będzie góralska klasyka, czyli golonka wieprzowa, ale pieczona z dodatkiem piwa i sosu sojowego. Jako dodatki - grule z pieca (tak górale mówią na kartofle) oraz kapusta zasmażana. Po obiedzie nietypowy deser. Ewa zrobi galaretkę na bazie zsiadłego mleka, z odrobiną orzechów włoskich. A do galaretki będzie delikatny kisiel z borówek.
Czas trwania: 21 min
Więcej
Dodaj do mojej listy
Masz juz dostęp? Zaloguj się i oglądaj
SezonyZobacz także
Sezon 1
Sezon 2
Sezon 3
Sezon 4
Sezon 5
Sezon 6
Sezon 7
Sezon 8
Sezon 9
Sezon 10
Sezon 11
Sezon 12
Sezon 13
Sezon 14
Sezon 15
Sezon 16
Sezon 17
Sezon 18
Sezon 19
Sezon 20
Sezon 21
Sezon 22
Sezon 23
Sezon 24
Sezon 25
Sezon 26
Sezon 27
Sezon 28
Sezon 29
Sezon 30
Sezon 31
Sezon 32
Sezon 34
Sezon 35
Sezon 36
Sezon 37
Sezon 38
Sezon 39
Ewa Gotuje - Odcinek 352
Ewa Gotuje - Odcinek 353
Ewa Gotuje - Odcinek 354
Ewa Gotuje - Odcinek 355
Ewa Gotuje - Odcinek 356
Ewa Gotuje - Odcinek 357
Ewa Gotuje - Odcinek 358
Ewa Gotuje - Odcinek 359
Ewa Gotuje - Odcinek 360
Ewa Gotuje - Odcinek 361
Ewa Gotuje - Odcinek 362
Ewa Gotuje - Odcinek 363
Ewa Gotuje - Odcinek 364