Kulinaria

Ewa gotuje

S27 : O345
Nasza historia jest zawiła, niezwykle barwna i wielokulturowa. A jak wiadomo, to właśnie wydarzenia historyczne mają olbrzymi wpływ na kształtowanie się kuchni narodowej. I właśnie z tego powodu Ewa Wachowicz postanowiła zaprosić widzów na odcinek inspirowany potrawami z Austrii, Rosji i Prus, a więc kuchnią tych państw, które blisko 250 lat temu podzieliły nasz kraj między siebie. Bardzo subiektywny wybór dań „rozbiorowych” zacznie się od sałatki Olivier – specjału kuchni rosyjskiej. Na danie główne będzie frykas z Galicji, czyli kaczka po krakowsku z kaszą gryczaną i sosem grzybowym. Deser to z kolei przysmak kuchni wielkopolskiej – Ewa przyrządzi szneki z glancem i przy tej okazji wyjaśni, że to nic innego jak pokryte lukrem drożdżówki w kształcie ślimaka.
Czas trwania: 20 min
Więcej
Dodaj do mojej listy
SezonyZobacz także
Sezon 1
Sezon 2
Sezon 3
Sezon 4
Sezon 5
Sezon 6
Sezon 7
Sezon 8
Sezon 9
Sezon 10
Sezon 11
Sezon 12
Sezon 13
Sezon 14
Sezon 15
Sezon 16
Sezon 17
Sezon 18
Sezon 19
Sezon 20
Sezon 21
Sezon 22
Sezon 23
Sezon 24
Sezon 25
Sezon 26
Sezon 27
Sezon 28
Sezon 29
Sezon 30
Sezon 31
Sezon 32
Sezon 34
Sezon 35
Sezon 36
Sezon 37
Sezon 38
Sezon 39
Ewa Gotuje - Odcinek 336
Ewa Gotuje - Odcinek 337
Ewa Gotuje - Odcinek 338
Ewa Gotuje - Odcinek 339
Ewa Gotuje - Odcinek 340
Ewa Gotuje - Odcinek 341
Ewa Gotuje - Odcinek 342
Ewa Gotuje - Odcinek 343
Ewa Gotuje - Odcinek 344
Ewa Gotuje - Odcinek 345
Ewa Gotuje - Odcinek 346
Ewa Gotuje - Odcinek 347
Ewa Gotuje - Odcinek 348
Ewa Gotuje - Odcinek 349
Ewa Gotuje - Odcinek 350
Ewa Gotuje - Odcinek 351