Bulion i inne namiętności

Francja, połowa XIX wieku. Historia pełna namiętności i pasji, miłości do jedzenia i mocnego, wieloletniego uczucia łączącego bohaterów. Sercem zamku Dodina Bouffanta jest kuchnia, a jego serce od wielu lat należy do jego kucharki i prawej ręki, Eugénie. Wyrafinowane potrawy powstają z radością, proces przygotowania i degustacji trwa aż osiągnięty zostanie efekt idealny lub też dokonane kolejne kulinarne odkrycie. Gotowanie jest metaforą i odbiciem relacji łączącej pewnego, precyzyjnego Dodina i zmysłowo delikatnej Eugénie, dopasowaniem i zrozumieniem bez słów.
Obyczajowy, Romans, Arthouse
130 min
Więcej
Dodaj do mojej listy
Wszystko z kolekcji
Klub Konesera
Zobacz także
Mroczne jezioro
Mroczne jezioro
Bez litości 3. Ostatni rozdział
Bez litości 3. Ostatni rozdział
Gwiazdy
Gwiazdy
Powodzenia, Leo Grande
Powodzenia, Leo Grande
Chemia
Chemia
Sprawiedliwi - Wydział Kryminalny. Wszystko się może zda
Sprawiedliwi - Wydział Kryminalny. Wszystko się może zda
Budda. Dzieciak '98
Budda. Dzieciak '98
Serce nie sługa
Serce nie sługa
Renifer Niko ratuje Święta
Renifer Niko ratuje Święta
Balerina
Balerina
Minuta po śmierci
Minuta po śmierci
Gwiazdka dla pechowców
Gwiazdka dla pechowców
Listy do M. 3
Listy do M. 3
John Wick 4
John Wick 4
Zły Mikołaj 2
Zły Mikołaj 2
Pokusa
Pokusa
Trzy sekundy
Trzy sekundy
Najlepszy
Najlepszy